Primacy 4
Michelin
We only supply the tyre. If there is a rim shown in the picture, it is for display purposes only.
Michelin

Michelin Primacy 4 205/55 R16 91H

Tyre size: 205/55 R16 91H 
availability: available
Voorraadstatus: ZomerbandenSo
Speed: H: Approved up to 210 km/h
EAN: 3528700884784
Article Number: R-367074
Tyre label: Roll resistance C Wet grip A Noise emissions 68dB
DEX:
Client reviews rating:
(8)
For questions or concerns please contact us at service​@tirendo.be
just
74,80 €
+ 2,86 € Ecotax = 77,66 €
Prijs per artikel, incl. BTW
Free shipping*
2 - 5 working days delivery time
30 days return policy**
A lot of fitting station partners
  • Description
  • Tire Label
  • Client reviews rating
  • Technical specifications
  • About Michelin

Een geoptimalisseerd profiel.

Het nieuwe veiligheid georiënteerde profiel zorgt voor een uitstekende grip op nat wegdek, zelfs als de band is versleten. Het nieuwe profiel zorgt voor 22% meer ruimte en kan daardoor meer water afvoeren.

Een laatste generatie, high performance rubbermengsel.

Dankzij een high performance rubbermengsel van de laatste generatie levert de MICHELIN Primacy 4 uitzonderlijke remprestaties op nat wegdek:

  • nieuw of versleten
  • zonder de levensduur van de band te verminderen

Een nieuwe markering in de groef om eenvoudig te zien wanneer de band verwisseld moet worden.

De MICHELIN Primacy 4 band heeft ook een nieuwe MICHELIN markering op de bodem van de groef zodat het niveau van de slijtage op de banden eenvoudig is te identificeren.

EU Tyre Label and Efficiency Classes

The European Union, under CE 1222/2009, has mandated that all tyres manufactured after the date of July 1 2012 for cars and commercial vehicles include standard EU Tyre Labels classifying them by three performance characteristics:fuel efficiency classified from A to G,wet grip classified from A to G, and noise emission in decibels.

Categories of tyres unaffected by this regulation include: retreaded tyres, professional off-road tyres, racing/sports car tyres, as well as certain types of tyres designed to improve traction such as studded tyres, T-type temporary spare tyres, tyres for cars built before 1990, tyres with a maximum allowed speed of 80km/h, tyres for rims with a diameter less or equal to 254 mm or greater or equal to 635 mm.
This label is intended on one hand to promote economic and ecological efficiency in traffic, as well as increase road safety, and on the other hand to help consumers select appropriate tyres by ensuring a certain degree of product transparency.

Nevertheless, the label has been criticized for only showing a very limited number of characteristics. Professionals argue that tyres have many more features that are important and relevant to road safety, including but not limited to aquaplaning properties, driving stability, service life, product properties on wet and dry roads other than wet grip, properties on snow.
Tyre manufacturers suggest that the test results from various institutions and industry magazines should remain a very important source of information for the end consumer, because they focus on and rate a wide variety of tyre properties and features.

Michelin Primacy 4 tyre review

Average based on 8 test results
Grip in dry conditions
Braking in dry conditions
Grip in wet conditions
Braking in wet conditions
Grip in snow  N/A
Driving comfort
Internal noise level
Tyre wear
Fuel consumption
Kilometers driven 38.504
24.04.2019 from AJ
Uitstekende band!
11.12.2018 from Arie Kaptein
Uitstekende band met een prima grip onder alle omstandigheden.
28.07.2018 from Robin
Vrij recent is mijn leaseauto voorzien van 4 nieuwe Michelin Primacy 4 banden. De bandemaat voor mijn Ford: 205/60/16. Hiervoor altijd met concurrerende merkbanden gereden en de overstap naar Michelin Primacy4 was wel merkbaar. Michelin's Primacy4 is top wat betreft comfort, en mogelijk ook brandstofverbruik en duurzaamheid. Voor bestuurders met sportieve rijstijl is deze band geen optie, dit is mogelijk ook deels te wijten aan de bandenmaat. Bij een rustige rijstijl is deze band comfortabel en in alle weersomstandigheden een prima keus. In het geval er een wat sportievere rijstijl op na gehouden is er van strakke regie geen sprake meer, de auto zwalkt en is bij forse zijwind lastig te corrigeren. Uiteraard is dit een persoonlijke keus en afhankelijk van het model auto en bandenmaat. Wat ik wel kan concluderen is dat dit in mijn maat geen sportband is maar mogelijk op gebied van duurzaamheid en rolweerstand het gaat winnen.
View more reviews
Brand Michelin
Seizoen
Model Primacy 4
Dimension 205/55 R16 91H
Tyre width 205
Tyre profile 55
Construction type R
Tyre size 16
Tyre load index 91
Speed index (H)
With/Without Valve (TT/TL) With tube
M/C No

Michelin – wij brengen u verder.

De visie van onze oprichters, Edouard en André Michelin, heeft de ontwikkeling van het merk MICHELIN voor meer dan 125 jaar geleid: rijden zo eenvoudig, veilig en comfortabel mogelijk maken - eerst met innovatieve banden en wielen, gevolgd door wegenkaarten, reisgidsen, en de bijdragen voor de verbetering van de verkeersinfrastructuur. Daarmee samen hangt een sterke betrokkenheid bij het milieu, omdat de moderne mobiliteit duurzaam en niet schadelijk voor het milieu moet zijn.

Elk jaar produceert de Michelin Group meer dan 178 miljoen banden in 68 fabrieken in 17 landen, en er zijn verkoopnetwerken in meer dan 170 landen. Het productaanbod is groot: van fiets, personenauto, vrachtwagen, motor, en tractorbanden, tot banden voor grondverzetmachines van 5 ton. Michelin biedt werk aan 111.700 mensen wereldwijd en is eigenaar van een van de oudste, meest bekende handelsmerken in de wereld - de legendarische Michelin Man.

Gerichte ontwikkeling: MICHELIN Total Performance

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten streeft Michelin trouw naar het concept van "MICHELIN Total Performance", waarbij ze vasthouden aan de strikte standaard van het steeds samenbrengen van een aantal prestatiekenmerken in een band, om optimale resultaten te bereiken. We volgen deze filosofie niet alleen bij de ontwikkeling van onze standaardproducten, maar ook in de autosport. Tal van technische innovaties helpen om de lasten voor het milieu, bestuurders en bedrijven te verlichten. Verborgen uit het zicht van de bandbehuizing, loopvlakontwerpen, en rubber verbindingen, tonen Michelinbanden hun gehele levensduur hun volledige potentie: ze bieden een uitstekende grip, lange levensduur en een lager brandstofverbruik dankzij hun lage rolweerstand.

Om beter te begrijpen met welke omstandigheden banden te maken krijgen bij het dagelijks gebruik, is Michelin in de zomer van 2014 begonnen met een uniek onderzoeksproject - the Road Usage Lab. Voertuigen van 3.000 chauffeurs in Europa zijn uitgerust met speciale meetapparatuur om gegevens over het gebruik van de banden vast te leggen. Deze belangrijke bevindingen worden toegepast bij de ontwikkeling van toekomstige bandenmodellen, waardoor ze beter aan de behoeften van daadwerkelijke bestuurders voldoen

*The price is for one tire and includes VAT and shipping costs.
**Velgen en complete wielen zijn uitgesloten van de gratis levering (9,90 EURO per wiel/velg).
We use cookies. By using this website you consent to their use.
OK