All season banden

Goede all season banden kunnen als zomerband én als winterband fungeren, en hebben de juiste certificatie om als winterband te mogen worden gereden in landen als Duitsland en Oostenrijk. Nieuwe auto's worden meestal uitgerust met all season banden. Een all season band is een compromis. De band moet zowel in de winter als in zomer presteren, en presteren daarom niet zo goed als een zomerband in de zomer, of een winterband in de winter. In de zomer kan een all season all weather band niet dezelfde mate van grip en handling bieden als een zomerband van goede kwaliteit, en ook is een all season band niet een echte winterband, een band die altijd grip houdt op de weg met sneeuw en ijzel. Voor een gematigd klimaat zoals het Nederlandse echter is een all season band perfect geschikt. Waar winterbanden met een dieper profiel worden gemaakt, verhardingen hebben en materialen gebruiken die al onder lage temperaturen zacht worden zijn all season banden meer een combinatie van eigenschappen die ze voor zomer en winter geschikt maken.

All season Banden

All season banden in Nederland

Het sneeuwt bij ons in Nederland niet vaak metershoog, en in de zomer blijft de temperatuur meestal wel onder de 30 graden, een paar dagen per jaar uitgezonderd. Dat betekent dat je in Nederland met een all season band goedkoper uit bent, zonder tweemaal per jaar van banden te hoeven wisselen en toch altijd comfortabel en veilig. Goede all season all weather banden zoals de Goodyear Assurance All-Season, de Goodyear Integrity, de Goodyear Eagle RS-A, de Michelin CrossClimate of de Vredestein Quatrac 5 bieden een hoop waar voor je geld. Met speciale materialen voor het profiel die een zeer breed temperatuurbereik hebben hebben all seasons meer grip op sneeuw en ijs dan zomerbanden. De meeste all season banden zijn comfortabel en stil, en vrij efficiënt. Een combinatie die veel autobezitters aanspreekt. Andere goede all season banden zijn de reference Summer, Goodyear Vector 4 Seasons, Pirelli Cinturato AllSeason, Nokian WeatherProof, Reference Winter, Syron 365 Days, Falken euro all season en Uniroyal AllSeasonExpert.

Online bestellen op Tirendo.be

Online een all season band uitzoeken en bestellen is eenvoudiger dan ooit met de speciale all season sectie van Tirendo.be. Banden zijn ook nog eens apart ingedeeld per automodel en maat, zodat je niet snel een verkeerde band bestelt. Tirendo.be heeft contacten met meer dan 600 garages in heel Nederland waar banden kunnen worden gemonteerd en afgesteld voor een meerprijs. Met de lage prijzen van banden, velgen en andere producten op Tirendo.be ben je ook als je van deze professionele service gebruik maakt goedkoper uit dan bij een garage. Tirendo.be is al een aantal jaren hard aan het groeien, en is inmiddels een van de grotere online retailers van Nederland. Wij bieden prima service, maar alleen voor zover je die nodig hebt en lage prijzen. Met de gratis bezorging en snelle levering, vrijwel altijd binnen 5 dagen en meestal binnen 2 dagen ben je verzekerd van een goede nieuwe band, snel en goedkoop, veilig en vertrouwd op Tirendo.be.

All season banden getest

Omdat all season banden een compromis vormen tussen winter- en zomerbanden, is de kwaliteit erg belangrijk. Er dient in geen geval op het veiligheidsaspect bezuinigd te worden. U kunt zich oriënteren door middel van testresulaten van all season banden in tijdschriften of door onafhankelijke testinstituten. Uit de all season banden test 2011 van de ANWB kwam de Goodyear Vector 4 Seasons als beste uit de bus. Daarnaast is ook de Vredestein Quatrac 3 hoog gewaardeerd.

Voordelen van all-season banden

All season banden zijn banden die bij zowel lage als hoge temperaturen gebruikt kunnen worden. Het belangrijkste voordeel van deze banden, welke vaak worden aangeduid als all weather banden, is overduidelijk dat er niet gewisseld hoeft te worden tussen zomerbanden en winterbanden (het hele jaar kan men gebruik maken van één bandenset). Dit heeft op zijn beurt nog weer andere voordelen: Allereerst hoeft er niet nagedacht te worden over de optimale tijd om de banden te verwisselen en daarnaast wordt er tijd bespaart (de tijd die nodig zou zijn om een afspraak met de werkplaats te maken). Niet geheel onbelangrijk, dankzij het gebruik van de all weather banden, spaart u geld voor een extra set banden uit.

Kenmerken van all-seizoenen banden

All season banden worden vaak gebruikt in gebieden waar gedurende het jaar minimale weersveranderingen plaatsvinden. Deze banden moeten zowel bij sneeuw als bij hoge temperaturen aan de veiligheidseisen voldoen, daarom moeten deze ten aanzien van structuur en loopvlakontwerp een mix van winter- en zomerbanden vormen. De banden zijn in hun vaardigheden generalist en daarom minder specifiek in bepaalde eigenschappen.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die op de hoogte is van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen en promoties. Registreer u nu voor de Tirendo.be nieuwsbrief en ontvang

5€ bij uw volgende bandenaankoop.

Minimale bestelwaarde 150€, eenmalig bruikbaar.