Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 9
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

155/65 r14

Voor een leek kunnen bandenmaten wat onduidelijk zijn. Hier verschaffen wij duidelijkheid over in dit geval maat 155 65 R14. Te beginnen met het getal 155. Dit is de breedte van de band in millimeters. Voor de nauwkeurigheid wordt hier altijd voor millimeters gekozen, al zijn de meeste diktes in de praktijk altijd in hele en halve centimeters.

De 65 die volgt heeft een hele andere betekenis en duidt geen lengte op zich aan. Het betreft hier de verhouding tussen de breedte en hoogte van de band. Dit getal moet dus als percentage gelezen worden en duidt geen absolute maat aan. In dit geval bedraagt de breedte van de band dus 65% van de hoogte. Daaruit volgt de hoogte ook weer af te leiden.

Met de letter R wordt bedoeld dat de 155 65 R14 een radiaalband is. Dat heeft betrekking op de interne structuur van de band. In een diagonaalband als deze liggen de koordlagen haaks op de rijrichting ingelegd. Dit in tegenstelling tot een gordelband die met een B wordt aangeduid.

Na de R komt enkel nog de 14. Het betreft hier de velgmaat. Hierbij gaat het om de totale diameter, uitgedrukt in inches. Deze band heeft dus een velg nodig met een diameter van 14 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK