Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 3
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/60 r18

Het is zeer belangrijk om goed functionerende autobanden te hebben. De banden van het type 235 60 r18 zijn van een zeer goede kwaliteit en bieden bestuurders vele voordelen. Door middel van het uitleggen van wat alle cijfers betekenen leggen we uit wat de voordelen zijn. Ten eerste '235', waarmee de breedte van de banden in millimeters wordt aangegeven. Deze branden zijn relatief breed, waardoor de remweg extra wordt verkort.

De volgende cijfers in de naam van het type van deze autobanden zijn '60'. Hiermee wordt gedoeld op de doorsnede van de autobanden. Met de doorsnede bedoelen wij de verhouding tussen de lengte en breedte, die in procenten wordt uitgedrukt. Deze banden hebben hiermee een doorsnede van 55 procent, waarmee het relatief hoge banden zijn, die zorgen voor extra comfort. Hierdoor kunnen bestuurders op een comfortabele wijze de weg op!

In de naam 235 60 r18 komen we vervolgens de letter 'r' tegen. Deze letter staat voor de radiale constructie. Hiermee wordt bedoelt dat het radiaalbanden zijn, die een unieke rijinrichting van de koordlagen hebben. Het grote voordeel van radiaalbanden is dat ze een lage rolweerstand hebben, waardoor ze energiezuinig zijn. Deze banden slijten bovendien minder snel dan normale banden en doordat ze zachte wangen hebben zijn er zeer comfortabel.

De naam 235 60 r18 wordt uiteindelijk afgesloten met de cijfers '18'. Met deze twee cijfers doelen we op de velgenmaat, die we uitdrukken in inches van de diameter van de velg. De velgdiameter van deze radiaalbanden is 18 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK