/

Mentor banden

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd. Wijzig uw zoekparameters om producten te vinden.  You can search by car model

Mentor banden: goedkoop en van goede kwaliteit

Mentor banden zijn onderdeel van het Amerikaanse Cooper, een bandenproducent in de Verenigde Staten. Dat bedrijf is de afgelopen twintig jaar regelmatig op oorlogspad geweest, met aankopen links en rechts in de Verenigde Staten (Standard Products Company), Europa (onder meer het Engelse Avon Tires) en Azië (11% van het Koreaanse Kumho Tires). Zelf werd het in 2013 bijna overgekocht door het nog grotere Indiase Apollo Tires. Die koop ging toen niet door, omdat de Chinese tak van Cooper na het horen van de overnameplannen het bedrijf bezetten, de productie stopzetten en weigerden financiële gegevens te leveren die benodigd waren voor de overname. De rechter oordeelde daarop dat Cooper niet voldeed aan de verplichtingen van volledige openheid voor een overname. Cooper is daardoor nog steeds Amerikaans, en een van de grootste bandenproducent van de Verenigde Staten.

Mentor banden: één van de merken van Cooper

Mentor banden is een relatief nieuw merk, het bestaat sinds 2012. Het merk biedt een uitgebreide reeks zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden en specialiseert zich verder niet. Het moederbedrijf Cooper bestaat sinds 1914 en is een Amerikaans kwaliteitsmerk dat in de VS goed staat aangeschreven. Cooper is nauw betrokken bij de rally en drifting in de Verenigde Staten. Cooper is eigenaar van het Engelse Avon Tires, een gespecialiseerd bandenbedrijf voor banden voor motoren en racing, onder meer in de motorsport, de Engelse Formule Drie, en de World Rallycross Championship.

Mentor banden: goedkoop online te verkrijgen en gratis bezorging

In 2011 kocht Cooper een Servische en een Bulgaarse autofabrikant op, en investeerde daar in productiecapaciteit en modernisering. De 35 jaar oude productielijn lag stil op het moment dat Cooper de fabriek aankocht. Cooper heeft aangegeven meer dan 59 miljoen euro te willen investeren in het bedrijf. De bandenproductie zal worden opgeschroefd tot 3 miljoen banden per jaar. Cooper Tire Serbia ligt strategisch ten aanzien van een aantal groeimarkten, voornamelijk Turkije, een land dat groeit als kool in economisch opzicht en qua bevolking. Mentor banden zijn online te bestellen op Tirendo.be en worden gratis thuisbezorgd. Mentor is relatief goedkoop aangezien het merk zich nog probeert te positioneren in Europa.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws en de beste aanbiedingen rechtstreeks in je e-mailinbox.