Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 5

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 185/55 r15

Autobanden zijn op de zijkant altijd voorzien van een code die bestaat uit cijfers in combinatie met een letter. De betekenis van de waardes in deze codering heeft betrekking op de afmetingen van de band. Als de aanduiding op winterbanden uit 185 55 R15 bestaat, dan wordt met de eerste twee cijfers bedoeld dat de band 185 millimeter breed is. Banden van dit formaat produceren relatief weinig geluid en garanderen comfortabel autorijden.

Naast de bandbreedte is aan de hand van de getallenwaardes op een autoband ook te bepalen wat de hoogte of halve doorsnede ervan is. Dit kan worden berekend met behulp van de tweede waarde, waarmee een percentage wordt aangegeven. Als winterbanden 185 55 R15 als code hebben, is de verhouding 55% van 185 millimeter. Dit wijst er dus op dat de hoogte van deze band 101,75 millimeter is.

Hoe een autoband van binnen is opgebouwd, kan men afleiden uit de letter die in de informatie op de band is opgenomen. Waar de belangrijke fabrikanten in het verleden diagonaal- en radiaalbanden produceerden, beperken zij zich tegenwoordig grotendeels tot laatstgenoemden. Dit geeft men aan met de letter "R". Een radiaal geconstrueerde autoband is verstevigd met koordlagen in het rubber.

Om te bepalen op welk formaat velg winterbanden met 185 55 R15 passen, biedt het laatste getal uitkomst. Dit geeft namelijk in inches aan wat de diameter van de autovelg moet zijn. Vijftien inch staat gelijk aan 38,1 centimeter. Naar de velgmaat wordt ook wel verwezen als de binnendiameter van een band.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK