Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 5

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 195/60 r15

Om het inzicht te vergroten om welk type band het hier gaat, is een goede uitleg van de getallenreeks vereist. De getallen aan de zijkant van de winterbanden 195 60 r15, hebben een standaard betekenis. Elk cijfer en de letter staan voor een zichtbaar kenmerk. In de eerste plaats is het cijfer 195 van belang. De winterband waar het in dit geval om gaat, heeft namelijk een breedte van 195 millimeter. Het eerste getal uit de reeks is daarmee verklaard.

Voor een autoband maakt het ook verschil hoe hoog hij is, gemeten vanaf de velg. De variatie is immers groot. Van extreem platte banden tot banden die vrij hoog zijn. Winterbanden 195 60 r15 hebben een hoogte van 60% van 195 millimeter. Het tweede getal in de reeks wijst hier op. De hoogte van een autoband wordt namelijk altijd aangegeven in procenten van de breedte van de band.

Nu volgt een letter. De letter 'R' staat voor radiale opbouw. Dit is eigenlijk bijna standaard, omdat vrijwel elke autoband tegenwoordig een radiaalband is. Bij een radiaalband is het binnenwerk zo geconstrueerd dat het wegcontact optimaal is. Het binnenwerk van een radiaalband bestaat uit stroken. Deze stroken worden haaks ten opzichte van de rijrichting aangebracht. Bovendien wordt er vaak een laagje staal omheen gevlochten. De band volgt op die wijze heel nauwkeurig het weg oppervlak.

Tenslotte wordt de reeks besloten met het cijfer 15. Hiermee wordt in inches aangegeven om welke maat velg deze band past. In het geval van de winterbanden 195 60 r15 is dit dus 15 inch.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK