Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 3

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 215/45 r17

Welke type band er ook gekozen wordt, altijd staat aan de zijkant van de band een informatieve cijferreeks. Bij winterbanden 215 45 r17, is dit dus ook het geval. Duidelijk is dat het hier gaat om een band die optimaal geschikt is voor winterse omstandigheden. De rubbersoort en het profiel van een winterband zijn er immers speciaal op gericht om de winter het hoofd te bieden. Uit het eerste cijfer uit de cijferreeks valt af te leiden, dat winterbanden 215 45 r17 een profielbreedte hebben van 215 millimeter.

Van belang is natuurlijk ook de hoogte van een band. In de eerste plaats, omdat alle vier de banden precies dezelfde hoogte moeten hebben. Bovendien kan zo gekozen worden voor een bepaald uiterlijk. Het tweede cijfer in de reeks geeft aan dat deze band niet heel hoog is. Dit cijfer geeft namelijk de hoogte in procenten van de breedte aan. Hier is dus de hoogte 45% van 215 millimeter.

De letter 'R' komen we bijna op elke band tegen. Deze aanduiding wijst op een radiale opbouw van de band. Tegenwoordig heeft haast iedere band die opbouw, omdat de radiale constructie zo succesvol is gebleken. Bij een radiaalband is de binnenbekleding van de band, haaks op het loopvlak aangebracht. Bovendien is het binnenwerk meestal ook nog versterkt met een staalgordel. Het gevolg is een uitstekende wegligging.

De doorsnede van de velg in inches, wordt aangegeven door het laatste cijfer. Deze winterband 215 45 r17 is dus gemaakt voor een velg met een doorsnede van 17 inch.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK