Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 11

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 225/50 r17

Deze uitleg heeft betrekking op de serie winterbanden 225 50 r17. Winterbanden zijn bij uitstek geschikt voor lage temperaturen. Het rubber van de banden is geoptimaliseerd voor koude omstandigheden en de winterband heeft een grof profiel voor een goede grip op de weg bij regen en sneeuw.Uit het eerste cijfer '225' in de cijferreeks, volgt dat winterbanden 225 50 r17 een profielbreedte hebben van 225 millimeter.

Naast de breedte van de band, speelt ook de hoogte een belangrijke rol. Samen vormen zij immers de juiste verhouding van de band. De hoogte wordt aangegeven door het tweede cijfer in de reeks. In dit geval is het tweede cijfer '50'. Het is een procentuele aanduiding en wordt gemeten ten opzichte van de profielbreedte van de band. Winterbanden 225 50 r17 hebben dus een hoogte van 50% van 225 millimeter.

Nu volgt in de opsomming een letter. Deze letter 'R' staat voor "radiaal". Het gaat dus in dit geval om de opbouw van de band. Het binnenwerk van een band is belangrijk voor de uiteindelijke wegligging ervan. Bij een radiaalband zijn de lagen aan de binnenzijde niet in de lengterichting aangebracht, maar juist in de breedte. Ze staan dus haaks op het loopvlak van de band. Bovendien wordt het geheel vaak omspannen door een stalen vlechtwerk. Deze opbouw van de band zorgt voor een optimale wegligging.

Tot slot het cijfer '17'. Dit geeft in inches de doorsnede van de velg aan waar de band omheen past. Hier is dat dus 17 inch.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK