Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 2

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/60 r16

Het kiezen voor de juiste bandmaten is belangrijk bij de aanschaf van nieuwe banden voor een auto. Als handig hulpmiddel plaatsen fabrikanten op elke band een vermelding waaruit de specifieke afmetingen kunnen worden opgemaakt. Het eerste getal heeft te maken met de breedte van de band. Dragen winterbanden 235 60 R16 op de wang, dan is de afmeting van het loopvlak 235 millimeter. Een kortere remweg is een van de voordelen van brede winterbanden.

De straal of bandhoogte is eveneens af te lezen met de getallenwaardes als basis. Hierbij is gekozen voor een percentage waarmee kan worden berekend in welke verhouding de hoogte tot de breedte staat. Wanneer op de zijkant van winterbanden 235 60 R16 kan worden gelezen, dan is de halve doorsnede van deze banden vast te stellen op 141 millimeter. Dit is 60% van 235 millimeter.

De letter die in de vermelding op een band terugkomt, is een referentie aan de manier waarop de band van binnen gestructureerd is. Bij negen van de tien autobanden betreft dit een zogeheten radiaal- of staalgordelconstructie. Met een "R" als in 235 60 R16 wordt dan ook een radiaalband bedoeld. Bij dit soort banden zijn in de rubberlagen textiellagen verwerkt, wat de band de nodige stevigheid geeft.

Autobezitters willen uiteraard ook weten waar zij qua binnen- of velgafmeting aan toe zijn. Hebben winterbanden 235 60 R16 als code, dan betekent dit dat de banden passen op autovelgen die 16 inch in doorsnede zijn. Omgerekend komt deze inch-waarde overeen met 40,64 centimeter.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK