Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 1

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/60 r18

Als de winter er aankomt dan is het zaak de zomerbanden van de auto te vervangen door winterbanden. Daarbij moet er uiteraard wel op worden gelet, dat de nieuwe banden van het geschikte formaat zijn. Bij winterbanden is aan 235 60 R18 af te lezen dat de band 235 millimeter breed is. Dit blijkt uit het eerst vermelde getal. Banden van deze breedte hebben een uitstekend contact met de weg en prima remeigenschappen.

Om vast te stellen hoe hoog de band is, is de tweede getallenwaarde van belang. Deze geeft echter geen directe maat aan, maar moet worden gelezen als verhoudingspercentage tussen de breedte en de hoogte. Heeft de fabrikant van winterbanden 235 60 R18 op het rubber vermeld, dan is de bandradius 60% van 235 millimeter. De bandhoogte staat daarmee gelijk aan 141 millimeter.

Naast de hoogte- en breedtematen van de autoband geeft de op de zijkant aangebrachte vermelding ook informatie over de interne opbouw van het rubber. Banden worden tegenwoordig vaak als radiaalbanden ontwikkeld en de "R" verwijst daar dan ook naar. Dankzij een radiaalstructuur zijn autobanden een stuk minder gevoelig voor slijtage, omdat de koordlagen in het rubber haaks ten opzichte van de rijrichting staan.

Helemaal aan het eind van de informatie op de band vindt men een waarde die betrekking heeft op de binnenmaat van de autoband. Hiermee wordt de velgmaat of doorsnede van de band van binnenrand naar binnenrand bedoeld. Bij winterbanden die 235 60 R18 als codering hebben, is deze 18 inch (45,72 centimeter).


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK