Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 13

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Pneumant winterbanden

De geschiedenis van Pneumant begon in 1906 met de start van de productie van rubberbanden door de Deutsche Kabelwerke AG Berlin (DKW). Inspelende op de groeiende vraag naar banden, werd in 1922 de zelfstandige bandenfabriek  DEKA Pneumatic AG opgericht in Berlijn. In 1937 werd de productie verplaatst naar Fürstenwalde. Pneumant was sinds 1959 de enige producent van winterbanden in de voormalige DDR. Sinds 1999 is het merk onderdeel van Goodyear Dunlop.

Pneumant winterbanden als zodanig, worden niet meer gemaakt. Op het laatst werden ze alleen nog maar geproduceerd in het Saksische Riesa en in het Brandenburgse Fürstenwalde, en uitsluitend in eigen land verkocht. De beide fabrieken hebben in de loop der jaren onvermoeibaar gewerkt aan verbetering, en produceerden tot op het laatste moment nog hoogwaardige producten onder de vlag van Goodyear Dunlop.

Pneumant winterbanden en Pneumant zomerbanden werden vervaardigd voor alle typen weggebruikers, zoals daar zijn personenwagens, vrachtwagens, industriële voertuigen, landbouwvoertuigen en wat dies meer zij. Alle banden van deze producent kenmerkten zich door de wereldberoemde Duitse degelijkheid, en hadden een ongekende prijs-kwaliteitverhouding.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK