Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 35
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

Continental zomerbanden

Voordelen van zomerbanden tegenover winterbanden

Wanneer de temperatuur in de zomer 7 graden overstijgt loont het de moeite over te stappen op zomerbanden. Doordat deze een andere rubbersamenstelling en profiel hebben dan winterbanden, is er een gegarandeerde daling van het brandstofverbruik. De remafstand verkleint ook waardoor uw veiligheid verhoogt.

Zomerbanden moeten aan bepaalde criteria voldoen. Zo mag de materie waaruit een zomerband is opgebouwd niet te zacht zijn opdat de wagen wanneer de temperaturen te hoog worden steeds onder controle kan gehouden worden. Het loopvlak van een zomerband is anders opgebouwd waardoor de lage rolweerstand niet minder wordt dan bij het gebruik van winterbanden.

Kenmerken van Continental zomerbanden

Continental zomerbanden zijn  erg populair is als de ervaringen van bestuurders worden nagegaan. Deze mening wordt gedeeld door veel automagazines die lovend schrijven over het verbeterd rijplezier van Continental zomerbanden bij hogere temperaturen. Het is een dynamische allround autoband die bekend staat om zijn hoogste comfort met de grootste veiligheid daaraan gekoppeld.  Door de specifieke rubbersamenstelling en profieldiepte van 3 mm zorgen de Continental autobanden voor een hogere stabiliteit op de weg waardoor men de wagen tijdens de warme zomerdagen beter onder controle kan houden en dit zowel op een droog als een nat wegdek.

Om deze opmerkelijke verbeteringen aan Continental zomerbanden toe te voegen, werden geoptimaliseerde 3D-groeven toegevoegd aan de Contipremiumcontact 5, deze zorgen voor kortere en veilige remafstanden. De op eerdere modellen reeds toegevoegde macroblokken werden behouden. Deze verbeteren het rijcomfort en verlagen de rolweerstand van uw wagen.

Welke Continental zomerbanden kiezen?

Om de juiste zomerband te kiezen is het van belang de juiste maat te kennen. Deze is makkelijk terug te vinden op de zijkant van uw autobanden. Daarnaast is de bandenmaat van uw wagen terug te vinden in de handleiding van uw auto. Er zijn continental zomerbanden  in verschillende maten en voor veilig en aangenaam rijplezier is er zeker een model dat bij uw wagen en rijstijl past. Een Continental zomerband  die door kenners naar voor wordt geschoven is de Contipremiumcontact5, een allround band die in alle weersomstandigheden zijn kwaliteiten bewaart.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK