Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903

Eigenschappen


Pagina 1 van 32

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Goodyear zomerbanden

Voordelen van zomerbanden tegenover winterbanden

In de warmere periode van het jaar wanneer de temperatuur boven de 7 graden stijgt, is het voordelig om over te stappen op zomerbanden. Deze zijn geoptimaliseerd om betere prestaties neer te zetten bij zachtere temperaturen. Doordat Goodyear zomerbanden een vernieuwde rubbersamenstelling en ander profiel hebben dan winterbanden, is er een gegarandeerde daling van het brandstofverbruik en zal er een vermindering van het geluid plaatsvinden. Tevens verkleint de remafstand, waardoor een  verhoogde veiligheid mogelijk gemaakt wordt.

Omdat zomerbanden aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, mogen ze niet te zacht worden gemaakt zodat ze bij hogere temperaturen nog steeds een stabiele prestatie moeten leveren. De lage rolweerstand die kenmerkend is voor winterbanden vermindert niet bij zomerbanden omdat het loopvlak anders wordt opgebouwd.

Kenmerken van Goodyear zomerbanden

Goodyear zomerbanden staan bekend voor hun duurzaamheid en zijn goed voor het milieu. Verschillende automagazines schrijven lovend over het vermogen dat Goodyear zomerbanden hebben om brandstof te besparen. Daarenboven zorgen ze voor een betere grip op de weg. De Goodyear EfficientGrip Performance staat ervoor bekend een korte remweg te behalen zowel op een droog als een nat wegdek. Door de ActiveBreaking Technology verkort de remweg vanwege het verbeterd contact tussen de band en het wegdek. Daarnaast zorgt de FuelSaving Technology zorgt voor een vermindering van energieverlies waardoor de rolweerstand met 18% wordt verminderd tegenover zijn voorganger. Dit zorgt voor een vermindering in verbruik wat naast milieuvriendelijk ook goed is voor uw portemonee.

Welke goodyear zomerbanden kiezen?

Om een geschikte bandenkeuze te kunnen maken is het van belang de juiste maat te kennen. Deze is het makkelijkst terug te vinden op de zijkant van uw huidige banden of in de documentatie van uw wagen. Goodyear zomerbanden zijn er in verschillende maten waardoor er zeker een past bij uw wagen en rijstijl. Zo is er de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 die op het geschikte moment uw remafstand zal verminderen.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK