Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Let op: De banden worden geleverd zonder velgen
(De velg op de foto is alleen voor illustratieve doeleinden.)

Linglong GREENMAX 185 / 45 15 75 V
185/45 R15 75V

Bandenmaat
185/45 R15 75V  wijziging 
beschikbaarheid
available
Voorraadstatus
Zomerbanden So
Snelheid
V: Goedgekeurd tot 240 km/h
EAN
6959956722778
Artikelnummer
R-361574
Bandenlabel
E B 70 dB
Klantbeoordelingen
(53)
Vaak samen gekocht:
 • Totale prijs:
  200,59
  1 x Linglong GREENMAX 185/45 R15 75V =
  40,60 €
  1 x Castrol MAGNATEC Professional A5 5W-30 5 Litre(s) Bidon =
  38,19 €
40,60 €
Prijs per artikel, incl. BTW
+ 2,86 € Ecotax = 43,46 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
30 dagen retourbeleid***
Meer dan 600 montagepartners
 • EU Bandenlabel:
 • Klantbeoordelingen
The European Tyre Label

Introduction
Sinds 1 november 2012 moeten alle banden die na 1 juli zijn gemaakt, het Europese Bandenlabel bevatten.

Benefits
De Europese Unie heeft deze nieuwe bepaling ontwikkeld om de economische en ecologische efficiëntie te bevorderen en de verkeersveiligheid te garanderen.

Nadelen Het Bandenlabel geeft u een overzicht en geeft de klant meer transparantie, maar het heeft enkel betrekking op drie criteria. Voor een uitgebreide evaluatie van een band zijn echter veel meer prestatiekenmerken relevant. Vooral in de zoektocht naar geschikte winterbanden zijn de testresultaten van andere testinstellingen zoals de ADAC veel strenger.

We willen er graag op wijzen dat het de fabrikant is die de banden labelt en ons ons deze informatie geeft. Als u de labelwaarden niet kunt vinden, heeft de fabrikant ons niet op de hoogte gesteld van het label, of het product is vervaardigd vóór juli 2012. Vóór die datum hoefden banden nog niet verplicht een label te hebben, dus in sommige gevallen is het mogelijk om een band aan te schaffen zonder bandenlabel.

Symbolen
De banden worden ingedeeld op basis van drie prestatie-eigenschappen:
• Brandstofefficiëntie (letters A tot en met G)
• Grip op nat wegdek (letters A tot en met G)
• Extern geluid

Onderneem actie
Uiteindelijk is het de bestuurder die het brandstofverbruik bepaalt. Om dit te verminderen op lange termijn, door voorzichtig te zijn tijdens het accelereren kunnen chauffeurs zuiniger en milieubewuste worden.

Regelmatig controleren van bandenspanning helpt om de rolweerstand te verbeteren, vermindert het energieverlies, en ondersteunt een optimale grip bij natte omstandigheden. Om het risico op ongevallen te verminderen en om de veiligheid van uzelf van andere weggebruikers te garanderen, houd u altijd een redelijke afstand.

Meer informatie: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm

Kies uit onze grote online selectie of vraag ons om advies. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste banden uit ons uitgebreide assortiment van producten.

Brandstofefficiëntie

De indeling op basis van brandstofefficiëntie is verdeeld in zeven klassen, van de A-klasse (de hoogste) tot G-klasse (de laagste). Een band in de A-klasse verbruikt 0,1 liter minder op 100km dan een band in de B-klasse. Een essentieel onderdeel voor brandstofefficiëntie is de rolweerstand of rollende wrijving.

Rolweerstand
Rolweerstand is de kracht die de beweging tegenwerkt. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer een wiel rolt. Rolweerstand hangt niet alleen af van de geometrie, maar ook van de eigenschappen van het materiaal.

Gemiddeld Gemiddelde waarde ligt tussen C-E. Klasse D wordt niet gebruikt

Grip op nat wegdek

Het laat zien hoe efficiënt het voertuig kunt remmen op nat wegdek. Grip op nat wegdek is een belangrijk kenmerk vooral met zomerbanden. Klasse A heeft de hoogste veiligheid en de kortste remweg. Klasse F heeft een lage veiligheid en de langste remweg.

De grip op nat wegdek classificatie is gebaseerd op proefritten op natte wegen met een snelheid van ongeveer 80 km/u. Het verschil tussen de remweg van de banden is 3-5 feet per rang. Bijvoorbeeld het verschil in remafstand tussen klasse A en klasse F is tot 18 meter.

Gemiddelde De gemiddelde waarde van de banden ligt tussen klasse B-E. D en G worden niet gebruikt.

Bandengeluid

Het symbool geeft het externe rolgeluid in decibel aan, en als een 3 klasse geluidsgolf-symbool om te verduidelijken of de band het aanbevolen niveau aankan. Extern Rolgeluid komt niet overeen met bandengeluid binnenin het compartiment.

Een continu geluidsniveau boven 80 decibel kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Symbool
Drie geluidsgolven symboliseren de slechtste resultaten. Dit zijn de banden die het maximaal goedgekeurde limiet overschrijden. Een symbool met 2 geluidsgolven heeft een geluidsniveau dat overeenkomt met het goedgekeurde geluidsniveau. Banden die zijn gemarkeerd met 1 geluidsgolf zijn meer drie decibel stiller dan het goedgekeurde.

Linglong GREENMAX tyre review

Gemiddelde uit 53 testbeoordelingen
Grip bij droge condities
Remeigenschappen bij droge condities
Grip bij natte condities
Remeigenschappen bij natte condities
Grip bij sneeuw
Comfort
Geluid (binnen auto)
Slijtage band
brandstofverbruik
Hoeveel kilometer gereden? 416.474

10.09.2018 from Mathijs
Heb deze banden 2 jaar terug onder mijn VIVIO gelegd. Ik ben nogal een sportieve rijder. Op droog wegdek hebben ze goede grip, ook op vochtig wegdek. Maar op nat wegdek willen de banden best snel wegglijden. Vaak door diepe plassen gereden op de snelweg en nog geen aquaplaning gehad. So far so good

20.07.2018 from M Celik
Heb deze band vandaag op mijn auto laten montere ! Ik moet zeggen levensgevaarlijk!!! Mijn oude platte banden voelden veel veiliger dan deze nieuwe linglong banden. De auto heeft nu onrustig rijgedrag op snelweg rijd de auto zoekerig alsof er zware zijwind is! Ik vind dit zeer gevaarlijk rijden. Ik weet dat de banden niet retour kunnen na montage maar dit kan je natuurlijk nooit van te voren weten en niemand zou het ook willen, en vooral ik nu niet vooral ik vakantieplannen had! Heb het idee dat de vakantie niet door gaat door deze linglong banden, een al troep!!! Nooit kopen mensen!!!Heb het probleem voorgelegd bij velgenshop/bandenshop ben nu aan het wachten wat de reactie zal zijn hoop dat ze meer klantgericht zijn dan meer financieel! Zal jullie laten weten wat de reactie van velgenshop/bandenshop zal zijn!

02.12.2013 from Pieter
Goede betaalbare banden ook uitstekende prijs kwaliteit verhouding, 2 banden voor minder als de prijs van één Michelin. Slijtage valt bijzonder mee

Bekijk meer beoordelingen
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.
***Velgen en complete wielen zijn uitgesloten van de gratis levering (9,90 EURO per wiel/velg).
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK