Pers | tirendo.be

Aanspreekpunt

Delticom AG: Anne Lena Peters

insignis Agentur für Kommunikation GmbH: Henning Jahns

+32 (0) 28 08 65 41
press@tirendo.com
Tirendo GmbH
Pappelallee 78/79
10437 Berlin

Over Tirendo

Tirendo GmbH is een Europese online winkel voor autobanden en auto onderdelen. Het dynamische team van Tirendo bestaat uit ervaren experts, IT proffesionals en bandenspecialisten, waardoor wij altijd de best mogelijk service kunnen verlenen. Het doel is professionaliteit, passie en innovatie aan de klant te bieden, samen met een nieuwe en gemakkelijke koopervaring, evenals een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Onze focus ligt op kwaltiteit, snelheid en een goed geïnformeerde klantenservice.

Geschiedenis

21 Maart 2012 is een mijlpaal in de geschiedenis van Tirendo. Op deze dag werd het bedrijf door Felix Vogtle (Marketing, Customer Relationship Management en Human Resources) en Erik Heinelt (Production, Business Intelligence en ICT) opgericht. Zo begon - nog grotendeels onopgemerkt door het publiek - de test en validatie fase. Vanaf Juni 2012 startte de brede en snelle internationalisering van Tirendo, waardoor het bedrijf is uitgegroeid tot een concurrerende en sterke Europese speler. Sinds 17 september 2013 is de bandenspecialist Tirendo een onderdeel van Delticom AG. Door een intensieve samenwerking en het het delen van middelen, kunnen de beste synergie effecten worden bereikt, waardoor beide bedrijven van elkaars expertise kunnen profiteren. Als gevolg van de overname, kreeg het het management in September 2013 ondersteuning van Markus Bihler (Financiën, Investor Relations, internationalisatie en Organisational Development). Hiervoor was hij werkzaam als prive equity investeerder bij EQT Partners in München en Warsaw, als ook bij de Blackstone Group in Londen. In de zomer van 2013 was hij sterk betrokken bij de fusie van Deltikom AG en Tirendo. Felix Vogtle werkte na zijn studie als Managing Director bij Gimigames, een platform voor puzzelspellen alsmede in het Rocket milieu. Erik Heinelt was voor zijn werkzaamheden bij Tirendo, ook actief voor Rocket Internet GmbH. Daarnaast bouwde hij Dafiti, een modeplatform voor de Zuid-Amerikaanse markt in Brazilie, alsook Locondo in Japan op.

Merk ambassadeur

Van 2012 t/m 2015 was de viervoudig Formule 1 Wereldkampioen Sebastian Vettel de merk ambassadeur van Tirendo. De racer was de hoofdpersoon in de spectaculaire en leuke commercials van de bandenspecialist. Deze commercials zijn uitgezonden op meerdere TV-kanalen in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Polen.

Certificering

Bij Tirendo staan objectief advies, klantorientatie en transparatie op de voorgrond. De bescherming van klantgegevens staat bij ons hoog in het vaandel. Tirendo beschikt dan ook over een BeCommerce keurmerk en een SSL certificering. Tirendo wordt door consumenten met 5 uit 5 sterren beoordeeld op Beslist.nl uit 258 reviews (20.09.2013)!

Feiten & Cijfers

Rechtsvorm:  GmbH
Bedrijfsleiders:  Thierry Delesalle, Andreas Prüfer
Oprichtingsmaand:  2011
Bedrijfslocatie:  Berlijn, Duitsland

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of interesse hebben in verdere pressmaterialen, dan kunt u contact met ons opnemen via: press@tirendo.com.

We horen graag van u.