Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


32,54 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
available
34,44 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
available
Pagina 1 van 15
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

175/70 r14

Op de zijkant van een band is de maataanduiding terug te vinden. Het gaat hier om een aantal getallen en één of meerdere letters die allemaal iets zeggen over een specifiek deel van de maatvoering. Bij bandenmaat 175 70 r14, staat het getal dat het eerst genoemd wordt voor de breedte van de band die gemeten is in millimeters. In deze maatvoering is de breedte van de band 175 millimeter.

De doorsnede van de band met de maataanduiding 175 70 r14 is af te lezen aan het tweede getal. De doorsnede van een band is aangegeven in een percentage dat de verhouding tussen hoogte en breedte aangeeft. Hier is deze procentuele verhouding dus 70%.

De letter 'r' in de maataanduiding van de 175 70 r14 band, geeft de manier weer waarop de band geconstrueerd is. De 'r' staat daarbij voor radiaalband of radiaalconstructie. Radiaalbanden zijn verreweg het meest gebruikte type banden in de wereldwijde bandenindustrie vanwege de perfecte technische prestaties tijdens het rijden zoals de uitstekende wegligging en het betrouwbare stuurgedrag.

De laatste cijfers geven aan wat de velgenmaat is. Deze is in inches genoteerd en geeft de diameter van de velg aan. De velgdiameter is hier vastgesteld op 14 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK