Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 4
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

175/80 r14

Elke autoband is voorzien van een bepaalde cijfer- en lettercode die de bandenmaat aanduidt. Bij de zoektocht naar nieuwe banden is het belangrijk om deze correct te kunnen aflezen, aangezien een te grote of te kleine band uw veiligheid in het gedrang kan brengen. Bij een maat als 175 80 r14 drukt het eerste cijfer de bandbreedte uit in millimeters. Bij deze band betekent dit dat de band een breedte van 175 mm heeft.

De tweede waarde van de bandenmaat geeft vervolgens de hoogte van de band weer. In tegenstelling tot de breedte wordt de hoogte in procenten weergegeven. Dit percentage drukt de verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band uit. In het geval van 175 80 r14 bedraagt de hoogte van de band 80% van de breedte.

De letter ‘r’ in de maataanduiding staat voor radiale constructie en zegt iets meer over de samenstelling van de band. Een radiaalband is de meest geproduceerde bandconstructie (98%) ter wereld, omdat hij onder andere zuiniger is voor personenwagens dan de alternatieven. Deze 175 80 r14 is dus een radiaalband.

De laatste waarde van de 175 80 r14 drukt tenslotte de velgdiameter uit. Dit getal wordt altijd uitgedrukt in inches en komt overeen met de velgmaat. Bij deze band gaat het dus om een velgmaat van 14 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK