Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


40,54 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
available
Pagina 1 van 31
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

205/60 r16

Voor veel mensen kan het lezen van een bandenmaat een hele uitdaging op zich zijn. Toch valt deze ogenschijnlijk moeilijke combinatie van cijfers en letters gemakkelijker te ontcijferen dan het in eerste instantie lijkt. Elk getal en elke letter heeft namelijk een eigen unieke betekenis. Bij een bandenmaat van 205 60 r16, slaat bijvoorbeeld de eerste waarde van 205 eenvoudigweg op de breedte van de band gemeten in millimeters.

Waar de eerste waarde van de bandenmaat betrekking heeft op de breedte van de band, slaat het tweede getal juist op de hoogte. Deze wordt echter niet uitgedrukt in millimeters, maar als een percentage van de breedte. Een band met een maat van 205 60 r16 kent dus een hoogte die 60% is van 205 millimeter. Dit komt na een rekensom overeen met hoogte van 123 millimeter.

De derde waarde is geen getal maar een letter en duidt op het type constructie van de band. De "R" in bandenmaat 205 60 r16 staat voor een radiaalband. Dit is een speciaal type band waarbij de koordlagen van het textiel dat de binnenkant van de band vormt, in een radiale hoek op de rijrichting van de band staan. De meeste moderne banden zijn allemaal radiaalbanden.

Tenslotte het laatste getal, dit staat voor de diameter van de velg waarop de band geplaatst moet worden. Deze wordt in inches aangeduid. Een bandenmaat met een laatste waarde van 16 gaat dus samen met een velg van 16 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK