Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 11
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/55 r17

Bij de aanschaf van een nieuw stel autobanden is het van belang om te weten waar alle nodige gegevens over de bandenmaat voor staan. In de meeste gevallen zal de maat er ongeveer alsvolgt uitzien: 235 55 r17. De eerste waarde hier bedraagt 235 millimeter en duidt de breedte van de band aan.

Het volgende getal duidt de doorsnede van de band aan. De waarde geeft de verhouding tussen de breedt en de hoogte weer en wordt altijd beschreven in procenten. In dit geval heeft de band een hoogte die 55% van de breedte bevat.

Verder komt er een letter voor in maataanduiding 235 55 r17. Deze letter 'r' staat voor de radiale constructie die de autobanden vaak hebben. Dit vertelt wat meer over de opbouw van de banden en zorgt voor een verminderde slijtage en een relatief lage rolweerstand, waardoor de wagen brandstofbesparend zal rijden. 98 procent van alle geproduceerde banden zijn tegenwoordig radiaalbanden.

Bandenmaat 235 55 r17 wordt afgesloten met een laatste getal, die de velgenmaat van de banden aangeeft in inches. De velgendiameter is in dit geval 17”, en dus is deze band enkel geschikt om op een velg met 17 inches diameter geplaatst te worden.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK