Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 13
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

245/45 r17

Met behulp van de informatie die fabrikanten van autobanden op de zijkant van een band vermelden, kan iedereen eenvoudig de afmetingen ervan aflezen. Dit is bijzonder handig, aangezien autobezitters bij de aanschaf van nieuwe banden op die manier direct kunnen zien welke bandenmaat het meest geschikt is voor hun voertuig. Bij een band met maat 245 45 r17 is de eerste waarde bijvoorbeeld de bandbreedte, die in dit geval 245 millimeter bedraagt.

Het tweede getal duidt de doorsnede van de band aan. De doorsnede is dan de verhouding tussen de breedte en de hoogte van de band en wordt altijd uitgedrukt in percentages. In het geval van een bandenmaat als 245 45 r17 bedraagt de hoogte van de band dus 45% van de breedte.

De volgende aanduiding in de bandencode is de letter 'r', wat betekent dat het gaat om een radiale constructie. De meeste personenwagens rijden uitsluitend met radiaalbanden aangezien deze een verhoogd rijcomfort en lange levensduur garanderen.

Met de laatste waarde wordt de velgdoorsnede meegegeven, deze waarde wordt bovendien wereldwijd in inches uitgedrukt. In bandenmaat 245 45 r17 betekent dit dat de band het beste op een velg van 17 inches past.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK