Motorbanden test 2013 | Lees er alles over op tirendo.be

Comparatif pneu

Motorbanden test 2014: Touring banden

De beste motorbanden

Touring banden worden gekenmerkt door hun multifunctionaliteit en zijn bovendien de perfecte allrounder bij alle weersomstandigheden. Voor de motorbanden test worden de prestaties van verschillende touring banden onder de loep genomen op slijtage en rijeigenschappen op droog en nat wegdek.

Touring banden zijn de prima metgezellen voor lange ritten, aangezien ze zich aan alle weersomstandigheden perfecte aanpassen, en te alle tijde grip en veiligheid garanderen. Een ander groot voordeel van deze soort motorbanden is de hoge kwaliteit en lange levensduur. Deze eigenschappen zijn bij zo’n gevarieerde band natuurlijk een topprioriteit. Door hun veelzijdige inzetbaarheid zijn touring banden dus voor vele motorrijders de ideale banden.

U bent op zoek naar nieuwe motorbanden?Met de Motorrad test bij de hand vormt u zich snel en gemakkelijk een beeld van alle mogelijke aanbiedeningen.

Zo werkte de motorbanden test:

Deze motorbanden test werd uitgevoerd door het Duitse magazine Motorrad, met zijn 110 jaren ervaring een absolute autoriteit over alles wat met motors te maken heeft.

De test op droog terrein vindt altijd onder dezelfde omstandigheden plaats: alle banden worden op een landweg en een stuk nieuw snelweg getest. De verschillende motorbanden worden hier getest op stabiliteit in bochten en op rechte stukken, de grip op het wegdek en natuurlijk ook de handling en precisie bij het sturen. Vervolgens wordt de slijtvastheid getest van de individuele banden. Om dit te testen, leggen de banden een gelijkwaardig afstand af op de autosnelweg, secundaire weg en in de Pyreneeën.

In het laatste onderdeel van de motorbanden test moeten de touring banden zich bewijzen op natte ondergrond. Onder moeilijke omstandigheden wordt de grip, stuurprecisie en verschillende aspecten van het remmen getest. De bevindingen van al deze tests zijn hieronder terug te vinden.

Testcriteria

Het Duitse blad Motorrad beoordeelt ieder jaar – en dus ook in 2014 – de banden op de volgende punten: grip op droog wegdek, grip op nat wegdek, stabiliteit op rechte stukken, bochtenwerk, handling, stuurprecisie en slijtvastheid. Om dit optimaal te kunnen doen, wordt er met iedere touringband een testrit gemaakt op verschillende ondergronden. Dit jaar, 2014, hebben de juryleden de banden getest met een Honda CB 1000 R, en wel op een test track van Bridgestone in Aprilia nabij Rome. Hierbij zijn verschillende modellen getest uit zowel de bandenmaat 120/70 ZR 17 als de 180/55 ZR 17.

De uitslagen van de motorbanden test 2014

Rang Model Klik om te
tonen/verbergen
Eindoordeel Droog wegdek Nat wegdek
#1 Michelin Pilot Road 4 Meer info 225 131 94
#2 Continental Contiroadattack 2 Evo Meer info 220 136 84
#2 Pirelli Angel GT Meer info 220 131 89
#4 Bridgestone T30 Meer info 214 130 84
#4 Dunlop Sportmax Roadsmart 2 Meer info 214 128 86
#6 Metzeler Roadtec Z8 Interact Meer info 212 128 84
#7 Avon Storm 3D X M Meer info 188 124 64

Gedetailleerde uitslag 2013

De nieuwkomers op de markt, namelijk de Pirelli Angel GT en de Bridgestone T30 zijn de grote winnaars van deze bandentest. Zij presteren uiteindelijk het beste op de verschillende onderdelen, met uitstekende scores voor hun prestaties zowel op de secundaire weg als op de snelweg, en op nat wegdek.

Getest zijn alle banden met de afmetingen 120/70 ZR 17 en 180/55 ZR 17, en wel met een Suzuki Bandit 1250.

Rang Model klik om te
tonen/verbergen
Eindoordeel Droog wegdek Nat wegdek
#1 Pirelli Angel GT meer info 222 131 91
#2 Bridgestone meer info 215 130 85
#3 Metzeler Roadtec Z8 Interact meer info 215 127 88
#4 Continental Contiroadattack 2 meer info 212 134 78
#5 Dunlop Sportmax Roadsmart meer info 212 127 85
#6 Michelin Pilot Road 3 meer info 212 121 91

Toegenomen kwaliteit

Motorbanden worden steeds beter. Nieuwe technologieën, veel onderzoek, en een immer groeiende expertise garanderen deze continu vooruitgang. De sprong die er over de laatste tijd genomen is, is sterk te danken aan de ontwikkelingen in de racebanden industrie. Bij racebanden gebruikt men een mengsel van soorten rubber met verschillende gradaties van hardheid. Bij steeds meer banden vinden we deze samenstelling, zoals de achterband van de Pirello Angel GT, de Michelin Pilot Road 3, en de Continental Road Attack 2. Het hardere rubber wordt vooral op het loopvlak van de banden geplaatst, omdat dit slijtage tegengaat en de rolweerstand vermindert. Het zachtere rubber echter, dat zich vooral in de 'wangen' van de banden bevindt, maakt voor meer flexibiliteit, zodat bochten en hellingen soepeler genomen kunnen worden, en ook dat de grip op met name natte wegen wordt verbeterd. En dus is motorrijden weer een beetje veiliger, zuiniger, en duurzamer geworden.

Vindt hier eenvoudig uw motorbanden!