Zomerbanden test 2013 | tirendo.be

Zomerbanden uit de ANWB-Test

Zomerbandentest 2013 – De uitslag is binnen!


Het bekijken van bandentests kan u helpen op uw zoektocht naar nieuwe zomerbanden. Vandaar dat u hieronder een duidelijk overzicht vindt van enkele bandenmerken die dit jaar door de Nederlandse ANWB als beste uit de bus kwamen. De ANWB is niets minder dan een Nederlandse verkeers-, vervoers-, en hulporganisatie, zoals onze Belgische VTB-VAB.

In tegenstelling tot de VAB brengt de ANWB elk jaar tweemaal testresultaten uit: voor winterbanden en zomerbanden. De banden worden hierbij getest op een aantal belangrijke kenmerken, zoals grip op nat wegdek en de lengte van de remweg. Deze eigenschappen zijn vooral voor zomerbanden van groot belang. Bij de winterbandentest zijn er nog meer criteria, zoals de grip op sneeuw en ijs. Dit jaar werden banden van twee verschillende bandenafmetingen getest, die een groot aantal voertuigtypes representeren. Daarom werden er negentien verschillende banden in de bandenmaten 225/45 r17 en 18560 r15 aan een reeks tests onderworpen. Deze tests worden uitgevoerd door enkele experten die, om de objectiviteit te bewaren, niet weten welke band ze beoordelen.

Hieronder vindt u de testresultaten voor de volgende bandenmaten:

De winnaars van bandenmaat 225/45 R17 W/Y in de ANWB zomerbandentest 2013

Merk
225/45 R17 W/Y
Eindoordeel Droog
20%
Nat
40%
Geluid
10%
Verbruik
10%
Slijtage
20%
Continental ContiSportContact5 ✭✭✭✭ +/++ +/++ Ø +/++ +
Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 ✭✭✭✭ ++ + Ø/+ +/++ +/++
Vredestein Ultrac Vorti ✭✭✭✭ ++ + Ø/+ + +/++
Dunlop Sport Maxx RT ✭✭✭✭ +/++ + Ø/+ +/++ +/++
Michelin Pilot Sport 3 ✭✭✭✭ +/++ + Ø/+ + +
Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 ✭✭✭✭ +/++ + Ø/+ + +
Semperit Speed-Life ✭✭✭✭ + + Ø/+ ++ +/++
Continental ContiSportContact 5 225/45 R 17 W/Y
Continental ContiSportContact 5

Deze band wordt gekenmerkt door veiligheid, sportiviteit en milieuvriendelijkheid, en dat blijkt ook uit testresultaten. Met een bijna perfecte score op droog en nat wegdek is de Continental ContiSportContact 5 dus de veilige kampioen op de weg. Bovendien levert hij een uitermate goede handling en wegligging, wat deze band een comfortabele feel geeft.


Alle maten
Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 225/45 R 17 W/Y
Goodyear Eagle F1 Asymetric 2

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 is een absolute topper, met zijn zeer korte remweg op droge en natte ondergrond. Dit is te danken aan het uitgekiende profiel van de band. Deze sportieve band is bovendien uiterst comfortabel, zelfs bij hogere snelheden. Daarnaast is de Eagle F1 Asymmetric 2 een economische en ecologische band met een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot.


Alle maten
Dunlop Sport Maxx RT 225/45 R 17 W/Y
Dunlop Sport Maxx RT

Ook deze band is voor de sportieve bestuurder bedoeld. Dankzij een ingenieus profiel levert de Dunlop Sport Maxx RT een optimale stabiliteit en grip op de weg. Deze topper blinkt vooral uit in comfort, veiligheid en zuinigheid. Op geluidsproductie scoort de band zelfs tien op tien, iets wat zelden gebeurd! De Dunlop Sport Maxx RT heeft kortom alles in huis!


Alle maten
Michelin Pilot Sport 3 225/45 R 17 W/Y
Michelin Pilot Sport 3

Deze band is zowel geschikt voor offroad-gebruik als voor stadswagens. Om dit te bekomen heeft Michelin verder gewerkt op de voorganger van de Michelin Pilot Sport 3. Ondanks deze veelzijdigheid is de band ook nog eens een topper te noemen op gebied van een korte remweg, zijn prestaties bij nat wegdek en wegligging. Een uitgebalanceerde band dus!Alle maten
Vredestein Ultrac Vorti 225/45 R 17 W/Y
Vredestein Ultrac Vorti

De Vredestein Ultrac Vorti heeft met zijn strak design en asymmetrisch profiel een band gecreëerd met een uiterst sportieve uitstraling. Dankzij enkele nieuwe technologieën is de band ongelofelijk stil, wat bijdraagt tot het comfort. Bovendien zijn de grip, handling en remgedrag van deze band op zowel droog als nat wegdek geen lachertje. Een uiterst sportieve en veilige band dus!


Alle maten
Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 225/45 R 17 W/Y
Hankook Ventus S1 Evo2 K117

Dankzij zijn unieke profiel geniet de Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 een gelijkmatige slijtage, waardoor de band een uiterst lange levensduur geniet en te allen tijde een optimale grip levert op droog en nat wegdek. Verder zorgt de lage rolweerstand van deze topper voor een zuinige rijervaring met een verlaagd verbruik.


Alle maten
Semperit Speed-Life 225/45 R 17 W/Y
Semperit Speed-Life

De Semperit Speed Life bewijst in de tests wat voor een kei hij is in het bochtenwerk. Met zijn innovatieve profiel en goede grip is een puike wegligging gegarandeerd. Bovendien is er een verminderd risico op aquaplaning is deze band zijn geld meer dan waard. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dan ook uitermate goed!


Alle maten


In de middenklasse, 225/45 r17, wordt de Continental ContiSportContact 5 bekroont als absolute winnaar van de zomerbandentest van 2013. Tweede en derde op het podium zijn de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 en de Dunlop Sport Maxx RT. In deze reeks spannen de klassieke premiummerken dus de kroon.

 

De winnaars van bandenmaat 185/60 R15 in de ANWB zomerbandentest 2013


In de afmeting voor kleinere wagens, 185/60 R15, voeren Michelin, Continental en Dunlop weer de lijst aan. De Michelin Energy Saver Plus behaalt na een kritische keuring van de ANWB de top van de lijst en behoudt zo zijn reputatie als gevestigde waarde. De Continental ContiSportContact 5 finisht in deze bandenmaat tweede, nauw gevolgd door de Dunlop sport BluResponse.

Merk
185/60 R15
Eindoordeel Droog
20%
Nat
40%
Geluid
10%
Verbruik
10%
Slijtage
20%
Michelin Energy Saver Plus ✭✭✭✭ +/++ + Ø +/++ ++
Continental ContiPremiumContact 5 ✭✭✭✭ +/++ + Ø +/++ +/++
Dunlop Sport BluResponse ✭✭✭✭ ++ +/++ Ø +/++ +
Goodyear Efficient Grip Performance ✭✭✭✭ +/++ +/++ Ø +/++ +
Vredestein Sportrac 5 ✭✭✭✭ +/++ + Ø + +/++
Bridgestone Turanza T001 ✭✭✭✭ +/++ + Ø/+ + +
Fulda Eco Control HP ✭✭✭✭ + + Ø + +
Semperit Comfort-Life 2 ✭✭✭✭ + + Ø + +
Michelin Energy Saver 185/60 R 15 H
Michelin Energy Saver Plus

Deze veelzijdige zomerband blinkt uit dankzij zijn extreem goede levensduur en zijn zo goed als perfecte prestaties op nat wegdek. De Michelin Engery Saver Plus geniet bovendien een uiterst comfortabele wegligging. Daarnaast is het ook nog een milieuvriendelijke band met weinig slijtage en een lage geluidsproductie. Door zijn uitstekende balans tussen wegligging en duurzaamheid is de Michelin Engergy Saver Plus de terechte winnaar van deze test.


Alle maten
Continental ContiPremiumContact 5 185/60 R 15 H
Continental ContiPremiumContact 5

Deze Continental ContiPremiumContact 5 heeft, net als de meeste banden van Continental, een hoge mate van comfort en zekerheid. De verminderde remafstanden op droog en nat wegdek zijn te danken aan een vernieuwend profiel dat elke vervorming van het loopvlak aan kan. Naast een goede wegligging is dit een stille band met een laag brandstofverbruik dankzij een verlaagde rolweerstand.


Alle maten
Dunlop Sport BluResponse 185/60 R 15 H
Dunlop Sport BluResponse

Deze band belichaamt de perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Met zijn sublieme rijeigenschappen op zowel droog als nat wegdek en comfort is dit zelfs een understatement. Dankzij enkele innovaties in het profiel levert de Dunlop Sport BluResponse een goede wegligging tegen een lage geluidsproductie. Bovendien geniet deze band een verhoogde mate van controle bij het bochtenwerk.


Alle maten
Goodyear Efficient Grip Performance 185/60 R 15 H
Goodyear Efficient Grip Performance

De Goodyear Efficient Grip Performance is door zijn innovatieve, brede groeven uitstekend bestand tegen aquaplaning. Zijn functionele lamellen verzekeren daarenboven goede remprestaties op een natte weg. Niettemin presteert dit model ook bij droog weer goed. De band heeft immers versterkte schouders aan de buitenzijde die altijd een goede wegligging waarborgen.


Alle maten
Vredestein Sportrac 5 185/60 R 15 H
Vredestein Sportrac 5

De Vredestein Sportrac 5, een sportieve band voor compacte auto’s, blinkt uit in precies rijgedrag. Aquaplaning is met dit model geen risico en van een korte remafstand op natte wegen bent u altijd verzekerd. Naast een uitstekende handling en goede stabiliteit bij nat weer heeft de band altijd een laag geluidsniveau. De Sportrac 5 wordt verder geprezen om zijn energiezuinige karakter.


Alle maten
Bridgestone Turanza T001 185/60 R 15 H
Bridgestone Turanza T001

De Bridgestone Turanza T001 kent een uitstekende grip op een nat wegdek, remt uitmuntend op nat wegdek en heeft een verminderd risico op aquaplaning. Door zijn asymmetrische profiel is het model ook in de bochten absoluut wegvast. Zijn brandstofbesparend karakter, trage slijtage en lage geluidsniveau maken de Turanza T001 verder tot een topmodel onder de zomerbanden!


Alle maten
Fulda Eco Control HP 185/60 R 15 H
Fulda Eco Control HP

De Fulda Eco Control HP heeft zowel op een droog als op een nat wegdek een korte remweg. Bij regen absorberen de vele groeven van de band bovendien snel en efficiënt water. Ook bij droog weer voorziet dit model uw wagen, door zijn rubbersamenstelling op basis van silica, van een stevige tractie. Zijn uniek loopvlakontwerp garandeert een lage rolweerstand en bijgevolg zuinig brandstofverbruik.


Alle maten
Semperit Comfort-Life 2 185/60 R 15 H
Semperit Comfort-Life 2

De Semperit Comfort Life 2 biedt comfort en veiligheid. Dankzij zijn unieke profiel levert het model allereerst een korte remafstand op een nat wegdek. Daarnaast gunnen geoptimaliseerde groeven het model een doeltreffende waterafvoer, waardoor de Comfort Life 2 uitstekend beveiligd is tegen aquaplaning. In bochten heeft de band een uiterst stabiele wegligging. Zijn lage geluidsniveau verhoogt automatisch uw rijcomfort!


Alle maten