Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


57,34 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
available
57,54 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
available
Pagina 1 van 18
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/55 r17

Banden komen in alle soorten en maten, maar wat ze juist allemaal gemeen hebben is een bandenmaat die in eerste instantie maar moeizaam te ontcijferen lijkt te zijn. Toch, een maat zoals 215 55 r17 is eigenlijk heel logisch opgebouwd. Elk deel van de bandenmaat beschrijft namelijk een unieke eigenschap van de band. Het allereerste getal, hier dus 215, beschrijft eenvoudigweg de breedte in millimeters van de band.

Naast het eerste getal dat de breedte beschrijft, is er het tweede voor de hoogte. Dit is niet de hoogte van de gehele band, maar enkel van de zijkant oftewel de wang. Ook wordt deze waarde tegen de verwachting in niet in millimeters maar in procenten van de eerste waarde aangegeven. Voor een band met bandenmaat 215 55 r17, betekent dit dat de band 55% van 215 millimeter hoog is.

De derde waarde van bandenmaat 215 55 r17 is geen getal maar juist een letter, namelijk de letter "R". Dit houdt in dat het een radiaalband betreft. Radiaalbanden zijn banden met een speciale constructie van de koordlagen in het karkas van de band. Hierdoor levert de band beter contact met het wegdek, wat weer resulteert in sterk verbeterde stuurprestaties. Radiaalbanden zijn een erg populair type banden voor personenwagens.

Het getal na de letter, 17, staat voor de maat van de velg waarop de band past. Deze wordt in inches aangegeven. Een band met deze maten kan dus enkel gemonteerd worden op velgen met een diameter van 17 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK