Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+32 (0) 78483903
Eigenschappen


Pagina 1 van 6
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

225/50 r16

Bij de maat van een band, zoals bijvoorbeeld 225 50 r16, kan de betekenis van de code in een eerste instantie ingewikkeld lijken. Toch gaat er achter bandenmaten een erg eenvoudig systeem schuil. Zo geeft het allereerste getal van deze bandenmaat simpelweg de breedte in millimeters weer. Het betreft in dit geval dus een 225 millimeter brede band.

Naast de breedte spreekt het voor zich dat ook de hoogte van een band belangrijk is om te weten. Voor bandenmaten gaat het dan om de hoogte van de wang van de band, niet om de gehele hoogte. Deze hoogte wordt uitgedrukt in een percentage van de breedte. Voor bandenmaat 225 50 r16 levert dat dus een hoogte van 50% van 225 millimeter op, oftewel 112,5 millimeter.

Daarnaast kennen de meeste bandenmaten ook nog een of meerdere letters die iets aangeven over de technische constructie van de band. Zo wil de letter "R" in 225 50 r16 zeggen dat het hier om een radiaalband gaat. Dit zijn voor personenwagens erg populaire banden waarvan de koordlagen in het karkas naast elkaar liggen. Dit zorgt namelijk voor minder interne wrijving en daarom ook sterk verbeterde prestaties op de weg.

Het laatste getal geeft altijd weer op welke velgen de band gezet moet worden. Het gaat hier dus eigenlijk niet om een maat van de band zelf maar van de velg, in dit geval een velg van 16 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK