Bandencentrale | alles over bandenmontage | tirendo.be

Banden montage

Bandenmontage: ga naar uw bandencentrale of garage

U zoekt een garage om uw nieuwe banden te monteren ?

Vindt hier een van onze vele montagepartners bij u in de buurt

Afstand in km

  Er zijn verschillende redenen om nieuwe banden op te leggen, zoals het veranderen van de seizoenen. Een andere reden is de levensduur van de band. Hoe langer deze opligt, hoe meer profiel afgesleten zal zijn. Het profiel moet immers minimum 1,6 mm diepte bevatten om veilig op de baan te kunnen. Bovendien mag het rubber niet te oud zijn, aangezien dit niet dezelfde prestaties levert als nieuwe banden. Daarom is ook de opslag van banden van belang: als de aanbevolen voorschriften hiervoor niet worden nageleefd, kan dit de conditie van uw banden aanzienlijk verslechteren. Laat daarom door professionals voor uw banden zorgen, voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers.

  Waarom banden af en toe vervangen moeten worden is eenvoudig; ze slijten. En omdat banden de eerste schakel tussen de auto en de weg zijn, zijn ze in belangrijke mate verantwoordelijk voor uw en andermans veiligheid. Zeker als u ze intensief gebruikt, hebben ze over de jaren heel wat te verduren. Langzaam wordt het profiel minder, neemt de grip die u heeft op de weg af, boet de band in aan stevigheid, en wordt het rijden dus gevaarlijker. Niet voor niets bestaat er een wettelijke minimale profieldiepte van 1.6 mm, en om die niet te overschrijden en de veiligheid te waarborgen dienen de banden om de drie à vier jaar vervangen te worden.

  banden monteren
  Het monteren van een band door een professional

  Banden monteren – wat u in gedachten moet houden

  Hoewel een setje banden wisselen niet onoverkomelijk moeilijk is, kan een nieuwe band alsnog beter door een expert geplaatst worden. Zij hebben immers de nodige expertise en de technische uitrusting om dit zo goed mogelijk te doen.

  Bij het vervangen van de autobanden kiest u natuurlijk eerst nieuwe banden en daar kan uw bandencentrale of garage u met de nodige raad in bijstaan. Hierbij moet wel de standaard bandenmaat, maximale belasting en maximale snelheid van uw wagen nageleefd worden. Deze gegevens zijn terug te vinden in het gelijkvormigheidsattest.

  Een complete band wordt in verschillende stappen opgelegd, te beginnen met de montage van de band op de velg. Dit moet perfect gebeuren, want door kleine beschadigingen kan een band immers in onbalans geraken. Dit heeft als gevolg dat er trillingen, lawaai en een verhoogde slijtage kan ontstaan. Bij hoge snelheden kan dit zelfs leiden tot een klapband. Om na te gaan of een band in balans is, maken experten gebruik van een gespecialiseerde computer zodat dit verholpen kan worden vooraleer de band op uw wagen wordt gemonteerd. De laatste stap van de bandensamenstelling is het hechten van de band aan de velg, waarna de luchtdruk en de remmen nog een keer gecontroleerd worden om de beste en veiligste rijervaring te garanderen.

  Vindt onze beste montagepartners

  De prijs van de montage hangt af van een aantal factoren, zoals de bandenmaat, het type band, en de eventuele opslag van oude banden. Ook varieren de prijzen per garage, maar het is vrijwel altijd goedkoper dan u denkt.

  Wilt u weten wat voor banden er allemaal wel niet onder uw auto kunnen? Vul eenvoudigweg uw bandenmaat in in de configurator hieronder, en ontdek op uw gemak het grote aanbod.