Autobanden test | Lees er alles over op tirendo.be

Autobanden test

Autobanden test

Autobanden tests zijn van groot belang. Ze leveren immers kostbare informatie over de verschillende profiel- en rijeigenschappen van uw band. Niettemin zijn die eigenschappen vaak tegenstrijdig en dient een autobanden test dat in rekening te brengen. Zo gaat grip bijvoorbeeld ten koste van een goede slijtvastheid of een zuinig brandstofverbruik. Autobanden die ondanks deze tegenstrijdigheden een uitmuntend compromis tussen de verschillende rijeigenschappen bieden, pronken vaak op 1 in de verschillende autobanden tests.

Autobanden tests analyseren gewoonlijk tientallen autobanden in de meest populaire bandenmaten. Samen met Europese partners als de Algemeiner Deutsche Automobil Club (ADAC) en de Touring Club Suisse (TCS), test de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond (ANWB) regelmatig zowel zomer- als winterbanden. Het resultaat van deze autobanden tests levert een ruime keuze aan veilige en duurzame banden.      

Verschillende autobanden tests beoordelen zomer- en winterbanden op criteria als grip op een droog of nat wegdek, geluidsproductie, slijtvastheid en verbruik. Doordat winterbanden een zachtere rubbersamenstelling en ander profiel hebben dan zomerbanden, worden beiden typen banden afzonderlijk getest.

Autobanden test: zomereditie vs. wintereditie

Autobanden tests verschijnen op regelmatige basis, in de vorm van een zomerbanden- en winterbanden test. Bij de ANWB Zomerbanden test 2013 komt de Michelin Energy Saver Plus als winnaar uit de bus in bandenmaat 185/60 R15, bij maat 225/45 R17 pronkt de Continental ContiSportContact 5 op nummer 1.

Wintertoppers

In bandenmaat 185/60 R15 schuift de ANWB Winterbanden test 2013 de Continental ContiWinterContact TS 850 als winnaar naar voren. En ook in maat 225/45 R17 kent de band zijn gelijke niet. Bij de ADAC scoort de Dunlop SP Winter Sport 4D buitensporig hoog in de bandenmaat 205/55 R16.

Met onze configurator vind u snel een geschikte autoband!