Scooterbanden: tips en de beste aanbiedingen | Tirendo.be

Scooterbanden

Scooterbanden: een levensredder

Er is niets zo heerlijk als bij mooi weer een ritje op de scooter te maken. Om zorgeloos de baan op te gaan, moet u echter één ding in acht nemen: uw veiligheid. Daarom is het van groot belang om een goed stel scooterbanden te hebben. Uw banden hebben namelijk een grote invloed op het rijgedrag en de remweg van uw scooter. Dit zijn belangrijke eigenschappen omdat u als scooterrijder zo kwetsbaar bent in het verkeer. Maar hoe herkent u goede scooterbanden? Waar moet u op letten bij een nieuwe aankoop? Om het voor u overzichtelijk te houden, geven wij u hier wat tips.

Een uitgebreide keuze aan scooterbanden

Scooter- en brommerbanden zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en behoren beiden tot de categorie motorbanden. Om de perfecte banden voor u te vinden, dient u in gedachten te houden hoe uw scooter het meest gebruikt wordt. Rijdt u bijvoorbeeld voornamelijk door steden of begeeft u zich ook wel eens op zandpaadjes? Voor elke ondergrond bestaat er immers een bepaalde soort brommer- en scooterband die u de beste rijprestaties biedt.

Zo zijn er voor de echte stadsliefhebbers city banden, die dankzij een steviger rubber uitstekend bestand zijn tegen ruw asfalt. Deze scooterbanden zijn bovendien uitgerust met een goede waterafvoer, waardoor zelfs een nazomerse regenbui geen reden is om thuis te blijven.

Heeft u daarentegen een eerder sportievere rijstijl, dan zijn sportbanden wat u nodig heeft. Een van de betere modellen in deze categorie is de Pirelli Diablo. Zoals u van de Italiaanse bandenfabrikant kunt verwachten, blinkt deze sportband uit in zijn segment. Het unieke groevenpatroon is niet alleen ontworpen om ook tegen hoge snelheden een perfecte grip te bieden, maar ook om prachtprestaties te leveren tijdens het remmen en het bochtenwerk.

Het prijskaartje: hoe duur zijn scooterbanden

Een breed assortiment aan scooterbanden, of zelfs motorbanden in het algemeen, met verschillende eigenschappen betekent ook grote prijsverschillen. Naast een ruime keuze aan premiumbanden is er namelijk ook ruimschoots keuze uit goedkope motorbanden. Maar laat u door de prijs niet verblinden en houd steeds rekening met uw eigen rijgewoontes.

Vind hier uw toekomstige scooter- en brommerbanden

Als u door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we hieronder enkele scooterbanden geselecteerd die stuk voor stuk in bepaalde eigenschappen uitblinken. Zo kunt u sneller genieten van uw nieuwe banden!

Ons assortiment

Vredestein Staccata
Vredestein Staccata

Deze sportband biedt het hele jaar door een stabiele wegligging en verhoogde veiligheid. Bovendien is hij uiterst slijtvast. Daarnaast heeft de Vredestein Staccata een prachtig design, waardoor hij een ware lust voor het oog is.


Alle maten
Continental Contitwist
Continental Contitwist

De Continental Contitwist is met zijn prima handling een echte allrounder die echt bijdraagt aan het rijplezier. Zijn geavanceerde profiel biedt een super bescherming tegen aquaplaning en genereerd een lagere rolweerstand, waardoor deze band ook nog eens uiterst zuinig is.


Alle maten
Heidenau
Heidenau

Deze topper onder de scooterbanden is uitermate geschikt voor het betere bochtenwerk in de stad. Grip leveren op nat en droog wegdek is allemaal geen probleem voor de Heidenau K 66. Deze band is bovendien ook uiterst milieuvriendelijk dankzij zijn lange levensduur.


Alle maten
Pirelli Diablo Scooter
Pirelli Diablo Scooter

De Pirelli Diablo Scooter band heeft een stevige grip op elke ondergrond. Dit maakt deze kampioen tot een uiterst veilige band, met alle klassieke kwaliteiten van Pirelli banden. Bovendien kan geen enkele scooterband tippen aan de superieure wegligging van de Diablo Scooter.


Alle maten
Michelin Power Pure SC
Michelin Power Pure SC

Deze scooterband biedt niets minder dan een perfecte grip en uitstekende resultaten zowel als stadsband en sportband. Kortom is de Michelin Power Pure SC een ideale allrounder met ook nog een lange levensduur dankzij onder andere het harde rubber in het loopvlak.


Alle maten