Winterbanden met velg | Lees er alles over op tirendo.be

Winterbanden met velg

Winterbanden met velg – het complete pakket

Er valt niet over te twisten: verkeersveiligheid is van levensbelang. Met name in de winter, wanneer sneeuw en ijs zorgen voor gladheid, en dus controle over het voertuig minder wordt, is de kans op ongelukken groot. Bij temperaturen onder de zeven graden plaatsen velen dan ook winterbanden onder hun auto’s. De markt biedt echter ook winterbandensets aan met velgen. Maar waarom zou u voor een dergelijker combinatie gaan?

Direct naar:

Wat zijn de voordelen van winterbanden met velgen?

Om ook in de winter veilig over straat te kunnen dienen zomerbanden te worden vervangen door winterbanden op het moment dat de temperatuur begint te dalen. Het banden wisselen is echter voor velen echter geen routineklusje, en als men het niet goed doet kan dit tot beschadigingen en gevaarlijke situaties leiden. Ter voorkoming daarvan bieden diverse fabrikanten complete sets aan. Het monteren en demonteren ervan gaat immers vele malen makkelijker.

Toch is dit niet het enige voordeel: ook de opslag is eenvoudiger. Winterbanden met velg, oftewel complete wielen, kunnen namelijk gewoon op elkaar gestapeld worden. Losse winterbanden, daarentegen, moeten staand worden bewaard om vervormingen tegen te gaan, en nemen aldus meer ruimte in beslag.


Hoeveel kosten winterbanden met velg?

Over het algemeen zijn complete wielen duurder dan losse winterbanden, alhoewel dit ook sterk afhangt van een andere factor: het materiaal van de velg. Zo zijn er stalen velgen die ideaal zijn voor het afwisselende weer in Nederland. Ook hebben zij minder te lijden van botsingen met de stoeprand of wanneer ze worden geraakt door kleine steentjes. Een langere levensduur is hierdoor gegarandeerd. Naast stalen velgen bestaan er ook velgen van aluminium, die lichter zijn, en over het algemeen een meer flitsende indruk maken.

Nu we voor u alles op een rijtje hebben gezet, blijkt het dat winterbanden met velg toch een aantal voordelen hebben. Er rest slechts nog één vraag die alleen u kunt beantwoorden: wegen deze voordelen op tegen het iets duurdere kostenplaatje? Is dit niet het geval, kies dan voor reguliere goedkope winterbanden zonder velg. Gebruik daartoe onze configurator onderaan deze pagina.

Prijs Winterbanden

Enkele hoogwaardige winterbanden

Vredestein Snowtrac 3

Veiligheid wordt bij de Vredestein Snowtrac 3 met hoofdletters geschreven. Dankzij het vernieuwde profiel kost het de band geen enkele moeite om de perfecte grip en handling te bieden in de winter. Zelfs bij sneeuw en ijzel blijft hij betrouwbaar.

vanaf
43,99 €
per stuk

Alle matenMichelin Alpin A4

Deze topper onder de Michelin banden heeft zich op de kaart gezet door zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitstekende tractie. Het speciale rubbermengsel, Helio Compound +, laat de band uitblinken bij winterweer. De remafstand van deze kampioen is zelfs vijf procent korter dan gemiddeld.

vanaf
62,79 €
per stuk

Alle matenNokian WR D3

Dankzij de unieke vormgeving is deze Nokian band perfect in staat om zuinigheid te combineren met een uitstekende tractie. De ‘Slush Blower’- technologie zorgt dat aquaplaning geen schijn van kans maakt bij deze winterkanjer. Winters trotseren is met deze band geen enkel probleem.

vanaf
50,79 €
per stuk

Alle maten
Model Afbeelding Toelichting Prijs Aanbod

Zoek met deze configurator eenvoudig naar een nieuw stel winterbanden.