Winterbanden in Luxemburg: alles wat u moet weten op Tirendo.be

winterbanden-frankrijk

Winterbanden Luxemburg

Het is niet altijd duidelijk in welke landen er winterbandenplicht is. Zo zijn winterbanden in Frankrijk maar op enkele plaatsen verplicht, terwijl er in Duitsland een algemene verplichting geldt bij winterse omstandigheden. In landen als Oostenrijk zijn dan weer winterbanden verplicht tijdens een bepaalde periode. Ziet u door de bomen het bos niet meer met al deze verschillende wetten, dan legt Tirendo het voor u uit.

Voor wie op winterreis vertrekt, bijvoorbeeld naar Frankrijk of Italië, zal in sommige gevallen door Luxemburg rijden. Hier gelden echter andere regels dan in de eindbestemmingen. Winterbanden in Luxemburg zijn namelijk sinds 2012 verplicht op alle wegen tijdens winterse omstandigheden. Deze beslissing kwam enkele jaren na de invoering van dezelfde wetgeving in Duitsland, die op korte tijd al uitstekende resultaten opleverde.

Winterbanden in Luxemburg: wat zegt de wet?

Er is geen opgelegde periode waarin winterbanden geplaatst moeten zijn. Echter moet een auto van winterbanden voorzien zijn bij winterse omstandigheden zoals ijzel, sneeuw en gladheid door sneeuw, maar eveneens bij sneeuwmodder en rijmvorming. De banden moeten bovendien voorzien zijn van het sneeuwvlok of M+S symbool om te voldoen als winterband.

Wie zonder de correcte banden zich toch op de baan begeeft, maakt kans op een boete van 74 euro en mag niet meer verder rijden. Wie zonder winterbanden in Luxemburg bij een ongeluk betrokken raakt, kan daar voor (mede)aansprakelijk gesteld worden. De winterbanden moeten bovendien voldoende profieldiepte hebben. Laat banden met een profieldiepte van 3,5 mm daarom best vervangen.

Winterbanden in Luxemburg – met of zonder sneeuwkettingen?

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan in het groothertogdom, maar zijn geen alternatief voor winterbanden aangezien sommige wegen zich hier niet toe lenen. Winterbanden in combinatie met sneeuwkettingen zijn trouwens geen overbodige luxe op enkele plaatsen. Onder sommige weersomstandigheden zijn ze echter verplicht. Waar deze verplichting geldt, wordt dan aangegeven met een speciaal bord. Zorg er dus voor dat de sneeuwkettingen in de auto liggen.

Haal u geen onnodige boete op de hals en zorg dat u met winterbanden in Luxemburg rijdt. Hieronder vindt u enkele van onze absolute toppers.

Band 175 65 R14

Michelin Alpin A4

De Michelin Alpin A4 is een absolute topper onder de Michelin winterbanden. Met zijn duurzaam karakter en uitmuntende rijcomfort is dat ook geen wonder. De unieke rubbersamenstelling en profiel zorgen voor een goede wegligging, lage geluidsproductie en een verhoogde stabiliteit.

Ontdek de Michelin Alpin A4

Band 185 60 R15

Nokian WR D3

Finse producent Nokian weet met zijn uitstekende winterbanden ook de harten van andere bestuurders in Europa te veroveren. De Nokian WR D3 is hier geen uitzondering van. Naast uitstekende rijkwaliteiten is deze band ook zuinig en slijtvast.

Ontdek de Nokian WR D3

Band 235 65 R17

Dunlop SP Winter Sport 3D

Deze kampioen onder de Dunlop winterbanden blinkt uit zowel op droog als nat wegdek. Met een uitmuntende handling en stabiliteit behoort de Dunlop SP Winter Sport 3D terecht bij de absolute top van de winterbanden.

Ontdek de Dunlop SP Winter Sport 3D

Band 195 50 R15

Nokian Wr A3

De Nokian WR A3 presteert goed bij hoge snelheden zonder in te boeten aan comfort. Met zijn asymmetrisch profiel kunnen water, sneeuw en modder snel verwijdert worden. Deze band is perfect voor het wisselvallige Europese weer.

Ontdek de Nokian Wr A3

Band 175 65 r14

Vredestein Snowtrac 3

Veiligheid is bij Vredestein winterbanden met een hoofdletter geschreven. Met zijn innovatieve profiel is de Vredestein Snowtrac 3 een absoluut unicum en niet alleen revolutionair op gebied van waterafvoer en grip, maar ook bijzonder slijtvast.

Ontdek de Vredestein Snowtrac 3

Niet gevonden wat u zocht? Gebruik dan onze configurator hieronder om ons gehele assortiment te doorzoeken!